Mart Smit

Mart Smit (1991) leerde al jong het fotograferen van zijn vader Jan. Al snel ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Dit resulteerde in (inter)nationale successen in fotowedstrijden zoals de Wildlife Photographer of the Year en de Marius van der Sandt Beurs. Deze prijzen stelde hem in staat zijn fotografie te professionaliseren. Om meer kennis van de natuur te vergaren volgde Mart in Velp de opleiding Eco en Wildlife en studeert hij nu biologie in Almere.

Hoeveel plezier hij ook beleeft aan het fotograferen, de natuurbeleving komt eerst en staat steeds voorop. Mart fotografeert vol overtuiging volgens de normen van de ILCP en dus niet ten koste van de natuur. O.a. door zijn studie heeft Mart al heel wat van de wereld gezien. Tijdens deze reizen, een aantal keren ook als fotogids, zat er steevast fotoapparatuur in zijn rugzak. Mart heeft inmiddels dan ook een uitgebreid portfolio.

Met de liefde voor de natuur wil Mart zijn foto's in zetten voor een beter behoud hiervan. Hij is er van overtuigd dat foto's in combinatie met tekst een sterke boodschap over kunnen brengen.

klik hier om Marts beursproject te bekijken
^ N 52,82475° > E 004,68916°
^ N 53,49373° > E 006,22475°
Het winnen van deze beurs was voor mij een uitgelezen kans om een stap vooruit te zetten in mijn carrière als fotograaf, door een jaar lang te werken aan een project onder begeleiding van Nederlandse topfotografen.
De individuele workshops waren een absolute eyeopener, een uniek ‘kijkje in de keuken’ van de begeleidende fotografen. Dit heeft mij geholpen om met een andere bril naar mijn werk en manier van fotograferen te kijken.
^ N 63,983° > E -19,06700°
De beurs heeft me een goede zet in de richting van een bestaan als fotograaf gegeven. Ik voel me comfortabeler en zelfverzekerder om ook de stoute schoenen aan te trekken en beroepsfotograaf te worden.
^ N 68,47111° > E 013,86361°