Beurswinnaars en hun foto's

In de afgelopen jaren heeft de Academy al 9 Marius van der Sandt beurzen kunnen uitreiken aan jonge talentvolle fotografen, met een grote passie voor de natuur en voor fotografie. Hieronder kunt u lezen hoe zij hun beursjaar hebben ervaren of wat zij ervan verwachten. Ook kunt u de portfolio’s zien waarmee zij de beurs in de wacht hebben gesleept en de beeldverhalen die zij hebben gemaakt tijdens hun beursjaar.
^ N 66,22256° > E 028,81175°

Editie 2016

De drie winnaars van de derde editie van de Marius van der Sandt Beurs in 2016 zijn Jeffrey van Houten, Mark Oomens en Laura Vink. Ieder is aan de slag gegaan met een eigen, zelfgekozen project. De resultaten daarvan blijven nog even geheim tot de publicatie in National Geographic Magazine. Je kunt al wel hun ingezonden portfolio’s bekijken, waarmee ze de beurs in de wacht hebben gesleept.
Het winnen van deze beurs was voor mij een uitgelezen kans om een stap vooruit te zetten in mijn carrière als fotograaf.
- Mart Smit -

Editie 2015

Jacob Kaptein, Judith Noorlandt en Mart Smit waren de drie gelukkige winnaars van de tweede editie van de Marius van der Sandt beurs in 2015. Zij hebben een jaar lang hard gewerkt aan een eigen project: Jacob over de Leuvenumse Beek, Judith over Het Kroondomein – kroonjuweel van de Veluwe – en Mart over Het belang van het Nederlandse strand. De serie van Jacob werd uiteindelijk het meest overtuigend gevonden door de redactie van National Geographic en is in 2016 geplaatst in het Magazine.
Als ik terugkijk op het beursjaar, zie ik dat ik veel duidelijker weet welke kant ik op wil met mijn fotografie.
- Judith Noorlandt -

Editie 2014

Als eerste winnaars van Marius van der Sandt beurs werden in 2014 Jarno van Bussel, David Peskens en Tjeerd Visser uitgekozen. Ieder heeft een eigen serie foto’s gemaakt over een gezamenlijk gekozen project, de Nederlandse heide. De eer van de eerste publicatie in National Geographic Magazine ging naar David Peskens, wiens beeldverhaal de redactie het sterkste vond.
^ N 50,92823° > E 005,99935°