Theo Bosboom

Na een eerdere carrière als advocaat besloot Theo Bosboom (1969) in 2013 zijn hart te volgen en is hij in het diepe gesprongen en als fulltime fotograaf aan de slag gegaan. Sindsdien heeft hij nooit meer omgekeken. De natuur – in de breedste zin van het woord – is zijn voornaamste thema en vormt voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Theo’s werk kenmerkt zich door creatieve invalshoeken en zorgvuldige composities, met veel oog voor detail.

Het werk van Theo wordt regelmatig gepubliceerd in gezaghebbende tijdschriften als National Geographic (NL editie), Geo, Outdoor Photography en BBC Wildlife magazine. Hij is geregeld spreker op grote natuurfotofestivals in Europa en heeft talrijke prijzen gewonnen in fotowedstrijden zoals de Zilveren camera, Wildlife photographer of the year en European Wildlife photographer of the year.

Theo publiceerde tot nu toe twee fotoboeken, IJsland puur (2012) en Dromen van wildernis (2015), die beide lovend werden ontvangen door pers en publiek. Op dit moment werk hij aan een derde boek De wilde kust over stranden aan de westkant van Europa.

Theo is niet alleen begeleidend fotograaf, maar is ook nauw betrokken geweest bij het opzetten van de beurs en vormt samen met Betty Kruit de drijvende kracht achter de Academy.
^ N 52,35049° > E 005,70110°