Jasper Doest

Voor Jasper Doest (1979) draait fotografie altijd om emotie. Of het nu een reisreportage is in Mexico of in Polen, een foto van een fuut bij hem om de hoek in Vlaardingen of een serie over poolvossen op Spitsbergen: het beeld moet spreken. Het beeld moet de kijker raken. Hij zoekt in al zijn werk eenvoud en rust. Hij wacht op het onverwachte. Dat is zijn kracht. Jasper haalt de natuur, waar ook ter wereld, dichtbij. Dichtbij hemzelf, dichtbij anderen. Zijn instelling: ‘Ik heb het gevoel dat ik veel te danken heb aan de natuur. Fotografie is voor mij ook een manier om iets terug te doen.'

Jasper laat zien wat voor moois er in de wereld is, en hoe al die schoonheid gevaar loopt. Eén moment kan zijn verhaal vertellen - dat ene moment waarop hij de natuur even bevriest maar meer dan ooit tot leven brengt.

Hij doet niets liever dan zijn passie delen: in lezingen, in gesprekken, in workshops, maar bovenal met foto's die het verhaal vertellen. Zijn foto's en artikelen verschijnen in internationale tijdschriften als National Geographic en BBC Wildlife. Hij maakte ook diverse reis- en achtergrondreportages, onder meer voor National Geographic Traveler en de Volkskrant. Diverse beelden zijn bekroond in toonaangevende fotowedstrijden, zoals Wildlife Photographer of the Year en European Nature Photographer of the Year. Hij is Associate Fellow van de International League of Conservation Photographers (iLCP) en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.
^ N 36,73265° > E 138,46214°