Jan Vermeer

Jan Vermeer (1962) is professioneel fotograaf en hoofdredacteur van Natuurfoto magazine. Hij deelt graag zijn kennis met anderen door het geven van lezingen en workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen. Jan bezocht veel bijzondere gebieden waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra. Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice en Witte Wereld. Recent verscheen Witte Veluwe waarin zijn passie voor zijn directe leefomgeving en winterse sferen bij elkaar komt.

Zijn foto's zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals Wildlife Photographer of the Year en de International Photography Awards. Hoe geweldig dit ook allemaal is, het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is. Of zoals hij het zelf verwoordt: 'Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen'. Alleen op die manier is er een toekomst.

Jan is Sony- Tenba- en Xpozer ambassadeur. Hij begeleidt fotoreizen voor Thika Travel en Nordic Vision en treedt op in theaters in het land voor Mondiavisueel.

^ N -7,34514° > E 034,95626°