Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is een gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf die gerekend wordt tot de top van de Nederlandse natuur- en landschapsfotografen. Bas is werkzaam als fulltime fotograaf voor verschillende gerenommeerde opdrachtgevers.

Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact, met een combinatie van intense kleuren en composities. Zijn beelden zijn meerdere malen bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden en zijn regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internet media. Bas is geïnterviewd door bijna elk Nederlands natuur - en fotografietijdschrift en door diverse internationale media zoals de Canon Professional Services website.

Als schrijver heeft Bas in 2011 zijn eerste boek over landschapsfotografie gepubliceerd en levert hij een regelmatige bijdrage aan de nationale en internationale fotografie magazines. Zijn artikelen zijn gepubliceerd door toonaangevende tijdschriften als National Geographic , Practical Photography, Professional Photography Magazine en CanonOne Magazine. Bas is ambassadeur van Canon en Lee Filters.
^ N 53,21938° > E 006,56650°