^ N 51,64606° > E 004,60752°

Schrijf je in voor de beurs!

Wil je zelf kans maken om een jaar lang intensief aan een mooi project te werken, onder begeleiding van de beste natuur- en landschapsfotografen van Nederland? Ben je jonger dan 30 jaar en wil je graag een flinke stap verder komen als fotograaf? Elk jaar worden weer drie nieuwe jonge talenten gekozen. Het beursjaar 2018 is net van start gegaan. Voorlopig kun je je dus niet inschrijven voor de beurs. Houd de website in de gaten voor de aankondiging van de nieuwe beurs volgend jaar.

Ik zou elke talentvolle jeugdige natuurfotograaf willen oproepen om zich aan te melden voor deze beurs, want deze kans mag je niet laten liggen!
- Tjeerd Visser -

De beurs

Het toekennen en uitvoeren van de Marius van der Sandt beurs vormt de belangrijkste activiteit van de Academy. De beurs wordt ieder jaar toegekend aan drie jonge talentvolle fotografen met een passie voor natuur. De winnaars werken een jaar lang aan een zelf gekozen project, onder intensieve begeleiding van een aantal van de beste natuur- en landschapsfotografen van Nederland.

Die begeleiding is heel breed en is mede gericht op de ontwikkeling van commerciële kwaliteiten en het vinden van een eigen stem en visie als fotograaf. Door de workshops, de gezamenlijke bijeenkomsten en de voortdurende feedback op het aangeleverde werk kunnen de talenten een enorme sprong maken in hun ontwikkeling als fotograaf. Niet voor niets zijn de oud-winnaars zeer lovend over de beurs!

Daarnaast maken de beurswinnaars kans op een publicatie in National Geographic Magazine en in andere tijdschriften en krijgen ze de gelegenheid om hun werk te exposeren en te presenteren.
^ N 52,84135° > E 004,69355°

Het fotografenteam

Om de jonge talenten de best mogelijke opleiding en begeleiding te bieden, maakt de Academy gebruik van een team van fotografen uit de top van de Nederlandse natuur- en landschapsfotografie: Jan Vermeer, Jasper Doest, Joris van Alphen, Bas Meelker en Theo Bosboom.

Alle vijf zijn ze werkzaam als professioneel fotograaf, houden ze zich volledig bezig met natuur en landschap en zijn ze zeer succesvol in hun vak. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de publicaties in gezaghebbende tijdschriften en kranten, de prijzen bij de Zilveren camera, Wildlife photographer of the year en andere fotowedstrijden die er toe doen en de prestigieuze opdrachtgevers en partners voor wie er gewerkt wordt.

Bovendien hebben ze allemaal veel plezier in het begeleiden en opleiden van jonge talenten en zijn ze uitstekend op elkaar ingespeeld! Klik voor meer informatie over de individuele fotografen op de foto’s.

National Geographic

Degene die tijdens het beursjaar het sterkste beeldverhaal maakt over een natuur onderwerp, krijgt een publicatie in National Geographic Magazine. Uiteraard vormt dit een unieke kans, want voor veel fotografen is het een diepe wens om een eigen artikel in dit populaire en bekende tijdschrift te krijgen.

Daarnaast is het een uitermate leerzame ervaring om gericht naar zo’n publicatie toe te werken. Een fotoverhaal maken is heel wat anders dan een selectie goede beelden produceren en veel beurswinnaars zijn hierdoor anders naar hun eigen fotografie gaan kijken. De redactie van National Geographic beoordeelt de verhalen op dezelfde kritische wijze als altijd. Tot nu toe is de redactie erg lovend over het ingezonden werk.

Klik hier voor de reeds in het Magazine verschenen publicaties van David Peskens en Jacob Kaptein.
Natuurfotografie vormt een belangrijk onderdeel van onze redactionele formule. We geven graag ruimte aan jonge, veelbelovende fotografen uit eigen land.
- Aart Aartsbergen, National Geographic -